HTML

Tévhitek a BDSM-ről és a meztelen igazság

Elősegíteni a BDSM szubkultúra alapfogalmairól és megítélése legelterjedtebb "közhelyeiről" közös vélemények kialakítását. Mindazok körében, akiket a BDSM bensőségesen, nemcsak kukkolás vagy borzongatós téma szinten érdekel.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Beszéljünk-e devianciáról?

2008.04.25. 15:49 Lashlie

Egyetértek azzal, hogy a BDSM egy kisebbségi szexuális kultúra. A "kisebbség" csak egyes arrogáns körökben (pl. bolsevikok) szitokszó. A deviancia, attól tartok, szélesebb körben jelent rendellenes, kártékony, visszataszító stb. viselkedést. Na ezzel vitatkozom.
De fogalmazhatok úgy is: a BDSM csak annyiban deviáns a "normális" szeretkezéshez képest (ezt mivel lehet definiálni? van "többségi" szex?), mint mondjuk az orális szex. Vagyis a szerelmeskedők személyes ízlésére tartozik a megítélése, a köz legfeljebb épülhet az ott felhalmozott tapasztalatokból. Aki a BDSM-et szereti, az pedig nyugodtan vállalhassa, legfeljebb nem kötelező megtartani a Büszkeség Napját (egy magánügyben).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bdsml.blog.hu/api/trackback/id/tr71441844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása